Decomís

S'adjudiquen a l'Estat els diners intervinguts per tràfic de drogues a una persona en mora fins que prescrigui el delicte

Decomís

Un jutge penal ha acordat el decomís de la quantitat de diners que es va intervenir en una persona i la seva adjudicació definitiva a l'Estat per a la seva integració en el fons de béns decomissats per tràfic il·lícit de drogues i altres delictes relacionats, demostrant que aquesta quantitat provenia del tràfic de drogues.

Això malgrat que, tot i existir un assumpte penal que donaria lloc al decomís de béns, l'acusat no va ser realment condemnat, per estar fugat i haver estat en situació de rebel·lia processal fins a la prescripció del delicte. No obstant això, hi havia proves suficients per demostrar que ell era l'autor intel·lectual de l'operació i de l'organització.

El que es pretén és fer possible l'expropiació de béns procedents de l'activitat delictiva, tot i que no es poden jutjar per estar en rebel·lia per aparèixer en el procés.

Es tracta, doncs, d'aplicar el procediment autonòmic de decomís per denegar a l'acusat, el cas del qual ha caducat, la devolució dels diners decomissats.

 

 

Si vol conèixer les últimes notícies i novetats, subscriviu-vos a la nostra Newsletter